הסגולה היומית
להנצל מאדם רע: כל הרואה אדם רע או את אויבו ירים את ידו הימנית ויאמר: "והמצפה אשר אמר יצף ה' ביני...להנצל מאדם רע
כל הרואה אדם רע או את אויבו ירים את ידו הימנית ויאמר: "והמצפה אשר אמר יצף ה' ביני וביניך כי נסתר איש מרעהו. והאנישם אשר פתח הבית הכו בסנוורים למקטן ועד גדול וילאו למצוא הפתח."
ויביט באותו אדם רע ויאמר: "תפול עליהם אימתה ופחד"
ויביט השמיימה ויאמר: "בגדול זרועך ידמו כאבן עד יעבור עמך ה' עד יעבור עם זו קנית"
ויאמר בלחש בינו לבין עצמו: "ה' ילחם לכם ואתם החרישון, ה' איש מלחמה ה' שמו. ה' ימלוך לעולם. ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום. עשה למען שמך עשה למען ימינך עשה למען קדושתך הושיעה ימינך וענני יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צורי וגואלי.
שבעה עשר בתמוז - המקור
א. נשתברו הלוחות הראשונים על ידי משה רבנו עקב חטא העגל.
ב. בוטל התמיד עקב מחסור בכבשים כאשר הייתה העיר במצור הפסיקו הכהנים להקריב את קרבן התמיד 'בוקר וערב בכל יום תמיד'.
ג. הובקעה חומת העיר שזו בעצם הסיבה העיקרית לצום.
בנביא מסופר כי גם בחורבן בית ראשון הובקעה העיר בחודש תמוז, בתשיעי בו. בירושלמי כתב כי אין להטריח את הציבור יותר מידי ולכן אין קובעים שני תעניות בסמיכות ימים ולפי שחורבן בית שני חמור לנו יותר מחורבן בית ראשון קבעוהו ליום י"ז בתמוז.
ד. שרף אפוסטמוס את התורה לא ידוע בדיוק מי הוא זה אותו אפוסטמוס ומתי זה קרה.
ה. והעמיד צלם בהיכל פסל אשר נחשב ביהדות לאחד הדברים הטמאים ביותר הועמד בתוככי בית המקדש, המקום הקדוש ביותר לאלוקים ואדם.
בזמן שבין חורבן הבית הראשון לבניין הבית השני חלה התענית ביום ט' בתמוז. עם בניין הבית השני הפכה התענית ליום שמחה. על פי הגמרא, לאחר חורבן בית שני הפכה התענית להיות אופציונלית:
"אמר רב פפא הכי קאמר: בזמן שיש שלום, יהיו לששון ולשמחה; יש גזרת המלכות, צום; אין גזרת המלכות ואין שלום, רצו מתענין רצו אין מתענין"
[מסכת ראש השנה יח:]
דפים קשורים
כה רחוק... אך כה קרוב לליבה...
איך חלפו השנים? יותר מאלפיים שנה מאז הוא הגיעה לבקרה, והיא האלמנה יושבת ובוכה, שואלת אותך ה' "עַד אָנָה בִּכְיָה בְצִיּוֹן, וּמִסְפֵּד בִּירוּשָׁלָיִם".
גיבורי האגדות תמיד מצילים את העולם ברגע האחד לפני האחרון או לפחות נלחמים בדרקונים יורקי אש ואם נרצה קצת פחות ציניות אז הם צריכים לפחות להקריב את חייהם כדי להציל חיים של מישהו אחר על מנת לזכות בתואר הנכסף "גיבור"