הסגולה היומית
סגולת האבות הקדושים לבנים: דע, כי כל הסגולות שבעולם ובפרט הסגולות לזרע כולם בטלים כאין וכאפס לעומת הסגולה הג...סגולת האבות הקדושים לבנים
דע, כי כל הסגולות שבעולם ובפרט הסגולות לזרע כולם בטלים כאין וכאפס לעומת הסגולה הגדולה מכולם והיא תפילה מעומקא דליבא לפני ה' יתברך אשר משתעשע בתפילותיהם של ישראל. צא ולמד מאברהם אבינו ושרה אמנו מיצחק אבינו ורבקה אמנו, כמה דמעות הזילו אבותינו עד שזכו. צא ולמד מחנה שהייתה עקרה י"ט שנים ולא פסק פיה מלהתפלל עד שנושעה ובא שמואל ושמחה בו.האדם הוא עץ השדה
שבוע של ניגונים, שבוע של שירה, שירת הים, ראתה שפחה כנענית על הים ניסים ונפלאות שאפילו הנביא יחזקאל בן בוזי לא ראה. ט"ו בשבט, כל הבריאה מתחדשת, הכל מתחיל לפרוח צבע ירוק ולבלוב של אילנות עוטף את הכל. "אז ירננו כל עצי היער".
דפים קשורים
בכל יום שני עורך הרב שלמה עופר שליט"א סדר תפילה ותיקון ברוב עם הדרת מלך ובכח רבים בוקועות התפילות את כל הרקיעים. התיקון מתקיים בבית הכנסת 'בן איש חי' ברח' בן סרוק 1 ראשון לציון מאחורי קניון הבאר.
אבא - קבענו פגישה... שמעון גווירץ | שאו מרום עיניכם א' תמוז ה'תשע"ב"הלב שלי היה מלא על גדותיו, סוג של הרגשה מוזרה הציפה אותי.. כמעט כאילו ואני מלא במילים ובמשפטים ופשוט היה לי מחסום בפה, הרגשתי שאני נחנק, הרגשתי לחץ מהמותניים לכיוון החזה, נשמתי בכבדות... ופשוט התחלתי לבכות..."
רבי שלום (מזרחי) שרעבי - הרש"ש | ביוגרפיה שמעון גווירץ | שאו מרום עיניכם ח' שבט ה'תשע"ב"ענו לו המלאכים כי בעגלות נמצאים הזכויות והעוונות אותם עשה במשך כל ימי חייו ועכשיו הם הולכים למאזניים לשקול אותם ולראות מה דינו, הלך אחריהם היהודי והנה הגיעו למקום עם מאזניים ענקיות ועשרות מלאכים מרוקנים את עגלותיהם פנימה, עבר זמן מה והנה רואה היהודי כי מצבו בכי רע וכף החובה נוטה מטה מטה, החל היהודי לבכות ואמר: 'מה עם כל הצרות והסבל שליוו אותי כל חיי?"
סוד האמונה והתפילה | פרשת בא הרב שלמה עופר | שאו מרום עינכים ו' שבט ה'תשע"גויאמר ה' אל משה בא אל פרעה כי אני הכבדתי את ליבו (שמות י', א') חז"ל הקדושים מביאים שתי דעות, לכאורה 2 השקפות שיכולות לשפוך אור ומענה לשאלות ותהיות באמונה.